Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Кирил Трајковски

Роден е на 27.11.1951 година во Штип. Средно образование - гимназија завршува во Штип, а Филозофски факултет, група археологија во Белград 1976 год.
Работи во Музеј на Македонија (Археолошки музеј) од 1977 год. како кустос за средновековна археологија, со сегашно звање кустос советник.
   
e-mail: kiril951@gmail.com

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop