Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости

прва | предходна | следна | последна
Новости 1 до 10 од 25

01.03.2018. - Известување од Претседателството на МАНД

Почитувани колеги, членови на МАНД,

На состанок на Претседателството, оддржан во НУ Археолошки Музеј на Македонија на ден 01.03.2018 година, беше одлучено да се свика Годишно Собрание на МАНД на ден 23.03.2018 г......
 
 
25.06.2016. - Почина археологот Киро Ангеловски

Почина археологот Киро Ангеловски,кустос-советник и долгогодишен деректор на Музејот во Неготино...
 
 
31.12.2015. - Среќни празници

Драги колеги,

претседателството на МАНД би сакало да Ви ја честита новата 2016 година и божиќните празници. Воедно сакаме да ви посакаме многу здравје и среќа, како и голем успех во археолошките истражувања.

Срдечен поздрав, Предстедателство на МАНД...
 
 
24.11.2015. - ЧЕТВРТОК 09.30 АПЕЛАЦИЈА СКОПЈЕ СИТЕ !!!!!

На 26.11.2015, Четврток, во 9 и 30 предпладне е првото рочиште по повод жалбата на нашите колеги и останатите осудени во пороцесот "Кражба во Музеј на Македонија" пред Апелациониот суд во Скопје. Убаво би било во знак на солидарност и чин на подршка да не има во што поголем број во салата и во судот. Па колеги драги, како што милуваме да си се обраќаме еден на друг, да ја покажеме нашата колегијалност и на дело.

ЧЕТВРТОК 9.30 АПЕЛАЦИЈА СКОПЈЕ СИТЕ !!!!!...
 
 
4.08.2015. - Комеморацијата за животот и делото на археологот д-р Драгиша Здравковски

Комеморацијата за животот и делото на археологот д-р Драгиша Здравковски ќе се одржи во на 05.08.2015. во 13:00 часот во кино салата на НУ Музеј на Македонија - Скопје...
 
 
4.08.2015. - Почина археологот д-р Драгиша Здравковски

Почина археологот д-р Драгиша Здравковски, долгогодишен член на МАНД, проучувач на неолитот во Македонија...
 
 
14.05.2015. - Мислење на одбраната за осудените колеги во случајот "Кражба во Музеј на Македонија"

Пoчитувани колеги и пријатели.

Доколку сакате да ги погледнете завршните збови на одбраната на нашите осудени колеги кликнете тука...
 
 
6.04.2015. - Соопштение за јавноста од денешната прес конеренција на МАНД

Одлучивме преку оваа прес-конференција да и се обратиме на македонската јавност со цел да ги искажеме нашите ставови во врска со два немили настани случени неодамна во нашата средина - кражбата на драгоцени археолошки предмети од Музејот на Македонија и неправеднотo осудување на нашите колеги вработени во таа установа...
 
 
3.04.2015. - Прес конференција на МАНД

Македонското археолошко научно друштво на 06.04.2015 (понеделник), во 11 часот ќе одржи прес конференција пред Музејот на Македонија (до Куршумли Ан). Темата на прес конференцијата е поврзана со најновите случувања во македонската археологија, како што се проблемите со отуѓувањето на културното наследство, пресудите за неколку наши колеги, лошите услови во институциите и несоодветните законски регулативи....
 
 
2.04.2015. - On-line Петиција

Драги колеги и пријатели,

Ве молиме да ја потпишете петицијата и да ја препратите до што повеќе наши колеги. Би било од огромна важност да собереме што повеќе потписи за да покажеме дека имаме поддршка од колегите низ целиот свет...
 
 
прва | предходна | следна | последна
Новости 1 до 10 од 25


 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop