Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Предавања

прва | предходна | следна | последна
Предавања 1 до 3 од 3

14.04.2015. - Предавање „Религијата на античките Македонци“

Предавање на проф. д-р Наде Проева со наслов „Религијата на античките Македонци“...
 
 
17.10.2011. - Реставрација на Венера од Скупи

На 20.10.2011 (четврток) во 13:00 часот во просториите на Музејот на град Скопје ќе се одржи предавање на тема „Реставрација на Венера од Скупи“.

Предавањето ќе го одржи Проф. Иво Донели од Уметничката Академија во Сплит...
 
 
25.05.2011. - Жидовар - Повеќеслојна предисториска населба

Жидовар е археолошки локалитет во регионот на јужен Банат, близу селото Орешац. Карактеристичен е по мноштвото културни слоеви кои се датираат во предисторијата, а особено е познат како келтски опидум формиран во една од фазите на локалитетот...
 
 
прва | предходна | следна | последна
Предавања 1 до 3 од 3


 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop