Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Изложби

прва | предходна | следна | последна
Изложби 1 до 10 од 12

30.01.2013. - Манифестацијата "Музејска ноќ"

Музејот на град Виница по четврти пат ја организира манифестацијата „Музејска ноќ“. Годинава ќе се одржи на 01.02 со почеток од 20.00 часот...
 
 
18.01.2013 - Oтворањето на МУЗЕЈОТ НА СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА

Музејот на град Скопје Ве поканува на отворањето на
МУЗЕЈОТ НА СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА...
 
 
25.01.2011. - Втора музејска ноќ - Музеј на град Виница

МУЗЕЈ НА ГРАД ВИНИЦА ВЕ ПОКАНУВА НА ВТОРАТА ПО РЕД МУЗЕЈСКА НОЌ СО СЛЕДНАВА ПРОГРАМА:

20:00 ч.- ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „СЕСТРИ“ НА БЛАГИЦА СТОЈАНОВСКА ВО ГАЛЕРИЈА „ТЕРАКОТА“ (сала за венчавки)...
 
 
24.12.2010. - Археолошка изложба со резултатите од ископувањата од 2010 година

Со почеток во 14:00 часот во Музејот на Македонија ќе биде отворена традиционалната археолошка изложба со резултатите најновите откритија во текот на 2010 година, на која ќе бидат изложени седум илијади експонатикои беа откриени на археолошките наоѓалишта: Скопската тврдина - Кале, Скупи и Таор од Скопје, Стоби кај Градско...
 
 
24.09.2010. - Култната пластика од енеолитското наоѓалиште св. Атанасиј - с. Спанчево, Кочанско

На 27.09.2010. година со почеток во 12:00 часот во ЈОУБ "Искра" - Кочани се отвара изложбата "Култната пластика од енеолитското наоѓалиште св. Атанасиј - с. Спанчево, Кочанско".

Автор на изложбата е: Илинка Атанасова...
 
 
03.06.2010. - Изложба Праиториските дами од Македонија

Во Заводот и Музеј во Струмица е поставена изложба “Праисториските дами од Македонија“ на Музејот на Македонија и Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј од Струмица, чиј автори се Ирена Колиштркоска Настева, Славица Тасева и Маргарита Стаменова како дел од патувачкиот проект “Праисториските дами од Македонија“. ...
 
 
28.01.2010. - Музјска ноќ - Музеј на теракота - Виница

Музеј на теракота-Виница ве поканува да присуствувате на првата МУЗЕЈСКА НОЌ во Виница која ќе се одржи на 31.01.2010. со следнава програма:

- ПРОЕКЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ ,,ТЕРАКОТНИ ИКОНИ,, ВО РЕЖИЈА НА СКЕНДЕР КУЛИ...
 
 
26.12.2009. - Археолошка изложба со резултатите од ископувањата од 2009 година

Во Музејот на Македонија е отворена изложбата од поголемите археолошките ископувања од 2009 година од 18 локалитети финансирани од Владата на Република Македонија, меѓу кои се: Исар, Марвинци (Валандово), Скопската тврдина - Кале (Скопје), Хераклеа (Битола), Стоби (Градско), Стибера (Прилеп), Скупи (Скопје)...
 
 
26.12.2008. - Од археолошкото богатство на кочанско

Автор на изложбата и фотографии е Илинка Атанасова, музејски оддел, Библиотека „Искра‛- Кочани
Музејскиот оддел, Библиотека „Искра‛ Кочани ја постави својата изложба на плакати „Од Археолошкото богатство на кочанско‛ во просториите на Музеј „Теракота‛ во Виница...
 
 
14.12.2008. - Вучедол – мит што оптојува

Локалитетот Вучедол и културата која го добила името по него секако е своеводенфеномен меѓу појавите кои ги одбележиле праисториските периоди не само во Хрватска,туку и во Европа. Интересот за вучедолската култура која изникнала на просторите на источна Славонија и Срем,но од матичното подрачје во подоцнежните фази се ширела во средноевропските подрачја, не е од понов датум...
 
 
прва | предходна | следна | последна
Изложби 1 до 10 од 12


 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop