Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Ископувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости
   
21.01.2013. - Почина археолог Трајанка Јовчевска

Почина археолог Трајанка Јовчевска, долгогодишена членка на МАНД, проучувач на праисториската археологија во Македонија, кустос во Музејот на град Велес, искусен теренец и истражувач.

Со неговото заминување македонската археологија загуби искусен и значаен археолог. Останува во нашите сеќавања.

Посмртните останки ќе бидат изложени во капелата новите гробишта во Велес на 22.01. (вторник) во 12 часот.
 

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop